Galepo - restaurangkonsulter inom besöksnäringen

Galepo AB är ett familjeföretag som startade 2003 och består av två konsulter, Eva och Peter Hultqvist.  Vi är den restaurangkonsult i Sverige som varit verksamma längst i orginaluppsättningen. Det ger bl a våra kunder kontenuitet och det visar sig genom att vi har återkommande uppdrag åt många kunder. Det är vi stolta för!

 

 Namnet GALEPO är en ordlek och sammansättning av ord som ingår i de olika delarna av GalepoMetoden.

 G astronomi

A vtal

L edarskap

E konomi

P ersonal

O rganisation

 

Eva har i grunden en högskoleexamen i ekonomi, och har sedan 1989 arbetat inom restaurangbranschen med bland annat befattningar såsom festvåningschef på Soliden restauranger, Källarmästare på Diana, restaurangchef på Trygg Hansa, regionchef inom Eurest och expansionsansvarig för Sabis. Utöver det har hon även arbetat som styrelseledamot och haft andra förtroendeuppdrag för VD och ledningsgrupper. Eva är gärna i skog och mark när tillfälle ges under fritiden.

 

Peter har en fil.kand med inriktning på restaurangvetenskap från Örebro Universitet och har sedan 1981 arbetat inom restaurangbranschen. Peter har en gedigen erfarenhet från både drift- och management. Han startade sin karriär som 16-åring 1981 som kökslärling. Efter ett par år i köket påbörjade hans bana i matsalen där han verkat som servitör, hovmästare och bartender. Peter avslutade sin matsalsperiod 1993 som Restaurangchef på Ulriksdals Wärdshus, då i Guide Michelin och under den legendariske Lauri Nilsons ledning. Bl a serverades över 33 000 julbord under december månad 1992 som därmed kom med i Guiness book of records.

 

Efter det har Peter  arbetat på managementnivå med uppstarter, drift, produkt och konceptutveckling. Han har haft befattningar bl a som Brand Manager med konceptutvecklingsansvar för Eurest Nordic Division 100 restauranger, F&B Manager under uppstarten av Nordic Sea och Light Hotel, Distriktschef för Åhlens 10 Restauranger, Driftchef på Kista Science Tower och VD med ansvar för uppstart och etablering av det svenska bolaget av HMSHost på Arlanda Airport med 9 restaurangenheter.

 

Peter har varit besättningsman inom Sjöräddningen och sin fritid spenderar han gärna på havet och i skärgården. Peter har under flera mandatperioder varit ordförande i både FSCI Nordic och Storkökskonsulternas Branschförening (SKBF). Han har även varit med i Centrumutvecklarna. Dessa föreningar är internationella och svenska organisationer och nätverk som arbetar för att utveckla och  höja kompetensen hos sina medlemmar.

 

 

Copyright © 2021 GALEPO AB

Länkvänner: